Menu
Sluiten

Natuurwerkdag

4 november 2022 - 5 november 2022

Al meer dan 20 jaar organiseert LandschappenNL de jaarlijkse Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap en dragen zo bij aan een groene leefomgeving. Dit jaar op vrijdag 4 en zaterdag 5 november. Doe je mee?

De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

 

Natuurwerkdag

Resultaten Natuurwerkdag 2021

Natuurwerkdag 2021 was een geslaagde editie! Bijna 15.000 vrijwilligers deden mee aan 524 mooie natuurklussen. Hiermee is er veel belangrijk werk verricht voor natuur en landschap in Nederland! Bekijk in deze infographic de resultaten van 2021. 

 

Word vrijwilliger

Met de Natuurwerkdag hopen we deelnemers te inspireren vaker in de natuur aan de gang te gaan als vrijwilliger. We hebben namelijk al 79.000 actieve en enthousiaste vrijwilligers verspreid over heel Nederland. Wil jij ook meedoen aan de Natuurwerkdag of je vaker inzetten als vrijwilliger bij een van onze provinciale organisaties? Ga naar www.natuurwerkdag.nl.