Menu
Sluiten

Natuurwerkdag

6 november 2020 - 8 november 2020

Al 20 jaar organiseert LandschappenNL elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap en dragen zo bij aan een groene leefomgeving. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

Natuurwerkers van de toekomst

In 2020 is er speciale aandacht voor onze natuurwerkers van de toekomst. We zijn ervan overtuigd dat we niet vroeg genoeg kunnen beginnen met het betrekken van jeugd bij de natuur. Op de Natuurwerkdag willen we kinderen en jongeren een positieve ervaring in de natuur geven.

 

Natuurwerkdag

 

Resultaten Natuurwerkdag 2019

Natuurwerkdag 2019 was een geslaagde editie! Bijna 14.000 vrijwilligers hebben zich op 563 locaties ingezet. Hiermee hebben we heel veel werk verricht. Bijvoorbeeld: op 184 plekken werd er gewerkt aan de leefomgeving van insecten, er werden 43 takkenrillen gemaakt en op 141 plekken werden wilgen geknot. Bekijk de infographic voor alle resultaten.

 

Word vrijwilliger

Met de Natuurwerkdag hopen we deelnemers te inspireren vaker in de natuur aan de gang te gaan als vrijwilliger. We hebben namelijk al 79.000 actieve en enthousiaste vrijwilligers verspreid over heel Nederland. Wil jij ook meedoen aan de Natuurwerkdag of je vaker inzetten als vrijwilliger bij een van onze provinciale organisaties? Ga naar www.natuurwerkdag.nl.