"Hier kan eventueel een mooie quote"

Bescherm natuur en landschap voor nu en toekomstige generaties

LandschappenNL heeft een kort, maar waardevol interview met Tweede Kamerlid Henk Krol. Hoe kijkt deze fractievoorzitter van 50PLUS aan tegen thema’s als natuur, landschap en vrijwilligers? Wat vindt hij belangrijk en waar ligt de focus op? En juist de thema’s natuur en vrijwilligers gaan hem en de leden van 50PLUS aan het hart: ‘’De natuur en het groen liggen mij persoonlijk na aan het hart. En dat geldt ook voor veel leden van 50PLUS, die zich geregeld inzetten als groene vrijwilliger en een bovengemiddelde belangstelling hebben voor de natuur’’, aldus Henk Krol.Verkiezingsprogramma 50PLUS

Er ligt een verkiezingsprogramma om trots op te zijn. Hij legt uit dat het vorige verkiezingsprogramma een leidraad is geweest voor het huidige verkiezingsprogramma (periode tot 2021) van 50PLUS. “Daarnaast kan iedereen nu lezen dat 50PLUS één van de groenste politieke partijen van Nederland is”, aldus Krol. Hij benadrukt dat de partij de afgelopen periode bij moties en amendementen in de Tweede Kamer steeds groen heeft gestemd.

Beschermen en behouden
De aankomende periode wil de partij zich actief inzetten voor het beschermen en behouden van alle Nationale Landschappen en natuurgebieden in Nederland. Die zouden onderling waar mogelijk met elkaar moeten worden verbonden. Ook zouden de bestaande natuurgebieden zo veel mogelijk opengesteld moeten worden voor het publiek. Kamerlid Krol: ‘’Natuur moet gemakkelijk toegankelijk zijn, want groen moet je kunnen beleven’’.


‘’Natuur moet gemakkelijk toegankelijk zijn, want groen moet je kunnen beleven.’’


Toekomstige generaties
De aandacht voor natuur en landschap is ook van groot belang voor onze toekomstige generaties. ‘’We willen immers de aarde netjes achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen’’, zo geeft Henk Krol aan. De partij heeft momenteel één zetel in de Tweede Kamer en heeft hierdoor een relatief kleine stem in het parlement. Henk Krol hoopt bij de verkiezingen op 15 maart dat zijn partij een stuk groter gaat worden. Vervolgens kan zijn partij met het nieuwe verkiezingsprogramma in de hand zich extra sterk maken voor natuur, landschap en vrijwilligers.


‘’Aandacht voor natuur en landschap is van groot belang voor nu en onze toekomstige generaties.’’


Staatssecretaris van Economische Zaken
Het maakt Henk Krol niet uit bij welk ministerie de betreffende staatssecretaris - die belast is met natuur en landschap - wordt ondergebracht. Hij geeft aan dat het in zijn ogen een daadkrachtig persoon zou moeten zijn. Iemand die zich dag in, dag uit voor de volle honderd procent inzet voor deze belangrijke onderwerpen. 


“Wat zou het leuk zijn wanneer de duurzaam ondernemer Ruud Koornstra deze taak op zich zou willen nemen.”


Dankjewel groene vrijwilligers!
Henk Krol spreek met veel waardering over de ruim 100.000 groene vrijwilligers die overal in het landschap aan het werk zijn. Hij wil zijn oprechte dank uitspreken voor het goede werk dat de vrijwilligers verrichten. Verder benadrukt hij dat vrijwilligerswerk doen goed is voor de huidige en toekomstige generaties. Zelf geniet hij erg van de prachtige Nederlandse landschappen en blijft hij hier graag tijd voor vrij maken.