Menu
Sluiten

Landschapssymposium Veranderend landschap

Hoe krijgen we ons landschap weer biodiverser?


Het Nederlandse landschap is de afgelopen decennia aan vele veranderingen onderhevig geweest. De ruilverkavelingen na de oorlog, de ontwikkeling van veel stedelijk gebied, de uitbreiding van infrastructuur en industriegebieden, de schaalvergroting en intensivering van de landbouw. Vandaag de dag is de constatering dat we niet kunnen doorgaan met het landschap te gebruiken zoals we deden. Genoemde ontwikkelingen hebben niet alleen welvaart gebracht, de negatieve impact van al die ruimtelijke claims worden ook steeds zichtbaarder. Milieuverontreiniging, verschraling van het landschap, daling van de biodiversiteit, en klimaatverandering maken dat welzijn en welvaart in het geding zijn. Het goede nieuws is dat een rijk en robuust landschap bijdraagt aan het oplossen van veel van die vraagstukken. Maar dan moet ‘landschap’ wel een doel worden, en niet de toevallig uitkomst zijn van allerlei ruimtelijke aanspraken op het landelijk gebied.

We zijn erg blij dat Jannemarie de Jonge (Rijksadviseur landschap), Koos Biesmeijer (Wetenschappelijk directeur Naturalis), Alex Datema (Voorzitter BoerenNatuur) en Ruben Smit (Natuurfilmer) bereid zijn gebleken ons mee te nemen in hun kijk op de stand van zaken in het landschap en de uitdagingen die voor ons liggen. 
 

Parktische informatie 

Datum: 2 december
Locatie: Fort Altena
Tijd: vanaf 11.30 uur, bekijk het volledige programma

 

Aanmelden Landschapssymposium

Meld je hier aan voor het Landschapssymposium 'Veranderend Landschap'. Op deze verwerking is de volgende privacy statement van toepassing.

* Velden met een * zijn verplicht