Menu
Sluiten

Kom in actie op de Bijenwerkdag op 9 en 10 maart!

13 februari 2018

Bijen zorgen voor de kers op je taart en de aardbeien onder je slagroom. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving en zijn daarom onmisbaar. Wilde bijen hebben het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 358 soorten is bedreigd.

Om de wilde bijen te ondersteunen organiseren de provinciale organisaties Landschapsbeheer en LandschappenNL op 9 en 10 maart de Bijenwerkdag. Op deze dag gaan we met z'n allen aan het werk voor de wilde bij.

De Bijenwerkdag is onderdeel van Nederland Zoemt en wordt door heel Nederland georganiseerd, op ruim 100 locaties. Om het aantal nestgelegenheden te vergroten worden er bijenhotels gebouwd, open zandplekken gecreëerd en steilwandjes aangelegd. Tevens kan de voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) worden verbeterd en daarom worden bloemen gezaaid en struiken geplant.

Op een aantal locaties is uw hulp van harte welkom.
Doet u ook mee? Schrijf u dan nu hier in!

Nederland Zoemt

LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu slaan de handen ineen met maar één doel: de wilde bij moet zich hier thuis voelen. Samen laten we Nederland zoemen voor de wilde bij!