Menu
Sluiten

Landbouwminister Adema zet stikstofdebat op scherp

2 november 2022

Uitspraken minister Adema zorgen voor onbegrip en wantrouwen

Minister van LNV, Piet Adema doet vandaag in Trouw uitspraken die zorgen voor onbegrip en wantrouwen. Door aan te geven dat de stikstofdeadline ook wel later zou kunnen of de uitspraak dat ‘Remkes de deadline genuanceerd heeft’ wordt weer onrust gecreëerd en daar is niemand mee geholpen.

Om dit signaal ook aan deze minister af te geven én steun te geven aan Minister Van der Wal, die wel bij het duidelijke en eerlijke verhaal blijft, hebben de groene organisaties vanmorgen het volgende ANP bericht uitgedaan:

“Minister Adema creëert ruis met deze uitspraken. Zowel voor boer, bouwer als natuur is het opnieuw ter discussie stellen van het rapport als dat van Remkes slecht nieuws. De vraag vanuit de samenleving is altijd geweest om duidelijkheid te geven over de toekomst van de landbouw en wat daarvoor noodzakelijke maatregelen zijn. Het laatste wat nodig is, is verdere vertraging, waardoor de natuur achteruitgaat en de stikstofopgave alleen maar groter wordt.”

ANP 02-11-22, namens WNF, Natuur & Milieu, de Natuur- en Milieufederaties, Natuurmonumenten, Milieudefensie, Vogelbescherming Nederland, SoortenNL en LandschappenNL.