"Hier kan eventueel een mooie quote"

Ger van de Velde nieuwe voorzitter Stichting Landschapsbeheer Zeeland

13-07-2017 -

Mevrouw G.J. van de Velde-de Wilde, de huidige burgemeester van Tholen, wordt de nieuwe voorzitter van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). Zij volgt per 1 september 2017 de huidige voorzitter René Verhulst op, de vertrekkende burgemeester van Goes.

Het bestuur van SLZ, die de procedure heeft geleid, is erg verheugd over deze benoeming. “Met haar professionele ervaring in de politiek en haar affiniteit met het landschap in Zeeland is SLZ ervan overtuigd in Ger van de Velde een inspirerende voorzitter te hebben gevonden”.

Ger van de Velde-de Wilde
In Zeeland is Ger van de Velde goed bekend. Sinds 2014 is zij burgemeester van de gemeente Tholen. Eerder was zij ook al wethouder en locoburgemeester in de gemeente Schouwen-Duiveland. Ger van de Velde heeft ruime bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur en daarnaast veel affiniteit met het agrarisch natuurbeheer. Tot 2010 was mevrouw Van de Velde, samen met haar partner, agrarisch ondernemer. Naast haar werk als burgemeester is zij ook lid van de raad van advies van het RTM-museum in Ouddorp en is zij lid van het comité van aanbeveling van Stichting de Boei te Goeree-Overflakkee.

Huidige voorzitter SLZ
De huidige voorzitter René Verhulst vertrekt per 8 september als burgemeester van Goes en wordt burgemeester in Ede. Hij heeft aangegeven dat, op termijn, zijn nieuwe baan en verhuizing niet verenigbaar zijn met het voorzitterschap bij SLZ. Met het aantrekken van de nieuwe voorzitter geeft dhr. Verhulst aan het ‘voorzittersstokje’ met veel vertrouwen over te dragen aan mevr. Van de Velde. ‘Met haar kennis en kunde heeft SLZ een bekwame bestuurder gevonden die de stichting en het landschapsbeheer in Zeeland zal versterken’.