"Hier kan eventueel een mooie quote"

Geslaagde Kick-off Groen Traineeship

12-09-2019 -

80 jongeren zetten zich in voor natuur en duurzaamheid!

Afgelopen zaterdag 7 september kwamen ruim 80 jongeren samen voor de kick-off van Het Groen Traineeship. De komende 5 maanden gaan ze aan de slag voor natuur en duurzaamheid in Nederland. Het was een dag vol kennismakingen, workshops en veel gezelligheid. Een geslaagde opening dus!

Tijdens de kick-off stond het kennismaken centraal. Jongeren deden teambuildingsopdrachten met hun projectgroep. In de middag konden ze workshops volgen over leiderschap, visueel werken, persoonlijke motivaties en de natuur ontdekken in de stad Amersfoort. En we sloten de middag af met een interactief spel ‘Crazy 88’ en een drankje.

"Toen ik binnen kwam lopen was ik wat huiverig, wordt dit wel wat? Na 15 minuten was ik om! Zo veel mensen die eenzelfde doel en gedachtegoed nastreven is zo'n unieke verbinding opzich dat je je gelijk op je gemak voelt en met z'n allen wil knallen!"
-Trainee Thomas

Het Groen Traineeship
Een dorp biodiverser maken, een klimaatcursus ontwikkelen en geven of een multi-inzetbare bosadviseur worden. Er zijn in totaal 9 verschillende projecten waar de jongeren aan de slag kunnen. Het doel is om in anderhalf jaar 200 jongeren een plek te geven binnen een groene organisatie. Projectleider Ilja Beudel van IVN Natuureducatie: “Tijdens het traineeship krijgen deelnemers de ruimte om zich te ontplooien, een groen netwerk op te bouwen en bij te dragen aan een betere wereld. Het is een wisselwerking, ik weet zeker dat de organisaties op hun beurt juist kunnen leren van de frisse blik van jongeren.” Na afloop van hun traineeship ontvangen deelnemers een certificaat en een aanbevelingsbrief.

Initiatief
Het Groen Traineeship is een samenwerkingsverband tussen Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie en SoortenNL. Het initiatief geeft invulling aan de maatschappelijke diensttijd.