"Hier kan eventueel een mooie quote"

Groen Traineeship is live!

01-07-2019 -

De negen deelnemende projecten van blok A staan live. We hebben er met z’n allen naartoe geleefd en nu is het zover. Er kan ingeschreven worden op onze Groen Traineeship projecten en leuk nieuws: de eerste aanmeldingen zijn al binnen! 

We hebben een mooi scala aan groene projecten. Thema's als biodiversiteit en klimaatverandering komen veel aanbod. Hierbij de projecten op een rij: 

  • Groene Trainers van de Klimaatcursus (IVN)
  • Kickstart een duurzaamheids community (IVN)
  • Word ook een multi-inzetbare bosadviseur (IVN Woesteland - Tiny Forest)
  • Creatieve en kritische pioniers van de IVN Jongerendenktank (IVN)
  • Greenteam van het noorden (Landschapsbeheer Friesland)
  • Samen op pad in de (digitale) wildernis (Natuurmonumenten)
  • Zet klimaatrechtvaardigheid op de kaart (Milieudefensie)
  • FOMO Team Groen Traineeship (Landelijke programmateam Groen Traineeship)
  • Handen uit de mouwen voor biodiversiteit (De Vlinderstichting)

Op 20 juni hebben de projectleiders en mentoren een training gehad ter voorbereiding op hun project. Het was een inspirerende en gezellige middag, waar onder andere ervaringen en tips werden uitgewisseld omtrent teambuilding en het werken met verschillende typen jongeren. Ook het maken van een project indeling en het voeren van een goed mentorgesprek kwamen aan bod. Deze middag was een mooi moment om als projectleider en mentor beter op elkaar ingespeeld te raken en kennis te maken met collega’s binnen andere projecten.

Denk je nu, ik heb nog een leuk project liggen en wil je graag iets indienen voor blok B? Dat kan zeker. Tot 18 oktober mogen er nieuwe projecten ingediend worden. Ken je iemand voor wie het Groen Traineeship als geroepen komt? Vertel het hen, zodat zij deze kans niet missen.  Voor meer informatie over het Groen Traineeship en de projecten kan je terecht op onze website; www.groentraineeship.nl of blijf op de hoogte via onze social media kanalen Instagram en Facebook. 

Het Groen Traineeship-programma is een samenwerking tussen de groene organisaties Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE,  Milieudefensie en SoortenNL. Het traineeship maakt onderdeel uit van de maatschappelijke diensttijd dat vanuit de overheid gestimuleerd wordt.