Groot enthousiasme tijdens NK Maaien met de Zeis - Nieuws - LandschappenNL
"Hier kan eventueel een mooie quote"

Groot enthousiasme tijdens NK Maaien met de Zeis

28-08-2017 -

Afgelopen zaterdag gingen 16 teams de strijd aan om de nationale titel ‘maaien met de zeis’. Onder veel belangstelling van het toegestroomde publiek streden zij op de Boer’n dag in Elspeet om de gouden strekel én de eer. In de zeer spannende finale versloeg het Groningse team nipt het sterke team uit Friesland. Drie provinciale organisaties van Landschapsbeheer organiseerden dit NK ‘maaien met de zeis’ voor de zesde keer.Er zijn deze zomer heel wat uurtjes door de meeste teams geoefend, alleen, maar ook met elkaar om de fijne kneepjes van het maaien goed in de vingers te krijgen. Voor het ter plekke geformeerde jongerenteam en het damesteam uit Flevoland was winnen niet het belangrijkste. Het gaat de meeste deelnemers om de ‘olympische gedachte’, om liefde voor en plezier met het maaien met de zeis uit te stralen. En om te laten zien dat maaien met de zeis iets is van deze tijd.

De jury was weer lovend over het niveau van maaien dit jaar. ”De bladen van de zeis zijn vlijmscherp, tot vlak voor de wedstrijd werden ze vol aandacht en liefde gehaard en gestrekeld. Een absolute noodzaak om het zware en hoge gras met regelmatige halen af te kunnen snijden en geen sprietje te laten staan”.

Kortom, het NK was op deze zonovergoten dag weer een mooie promotie voor het maaien met de zeis. Op maaienmetdezeis.nl vindt u alle informatie over de cursussen maaien, die door Landschapsbeheer in de verschillende provincies wordt georganiseerd en algemene informatie over het maaien met de zeis.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de: Nationale Postcode Loterij.