"Hier kan eventueel een mooie quote"

PvdA dwingt Schultz tot stopzetten bebouwing kust

20-01-2016 -

Regeringspartij PvdA gaat minister Schultz dwingen haar plan om het bebouwen van het kustgebied makkelijker te maken, snel van tafel te halen. De partij kondigt donderdag een motie aan om dit te regelen. "Aan dit slechte plan moet je niet beginnen, dus gaan we meteen zorgen dat het er echt niet van komt", zegt PvdA-Kamerlid Jacobi.

De PvdA-motie haalt bijna zeker een meerderheid in de Tweede Kamer. Oppositiepartijen SP, D66, ChristenUnie, GroenLinks, SGP en de Partij voor de Dieren zijn ook tegen de versoepeling van de regels om aan de kust en in de duinen te bouwen. Met de PvdA komt dat op 77 zetels. 

Groeiend verzet
De PvdA wil niet wachten op een gesprek van Schultz met tegenstanders van kustbebouwing. Dinsdag bood de actiegroep Bescherm de Kust! namens 16 organisaties handtekeningen aan voor het behoud van een ongerepte en onaangetaste kust. Inmiddels hebben bijna 100.000 tegenstanders de petitie via internet getekend. Half februari staat een overleg met de protesterende organisaties in Schultz's agenda.

"Van warme chocolade in een strandtent wordt het vervolgens bebouwing of hoge flats. Dat gaat niet gebeuren. Ik zit er hard in." Lutz Jacobi, PvdA-Kamerlid

Bron