"Hier kan eventueel een mooie quote"

Ruim 14.000 vrijwilligers aan de slag op de Natuurwerkdag

25-11-2015 -
Natuurwerkdag; de grootste vrijwilligersdag in het groen
In 2015 zijn weer veel mensen aan de slag gegaan in de natuur en het landschap. Op 524 locaties in Nederland, ruim 40 meer dan in 2014, is vandaag gezaagd, gesnoeid en opgeruimd. Werken in de natuur is geschikt voor jong en oud. Op bijna alle locaties zijn kinderactiviteiten georganiseerd. Op veel van deze locaties zijn ook scoutinggroepen actief geweest.

Uit de provincies
In Langbroek bij Utrecht kwam het Jeugdjournaal langs om samen met Utrechtse scoutinggroep Vliegende Pijl 19 en met oud-boswachter Karel Matthijs van Landschap Erfgoed Utrecht te laten zien dat een dag wilgenknotten goed is voor mens en landschap. In Drenthe en Zeeland hebben groepen vluchtelingen gewerkt op Natuurwerkdaglocaties. In Zwolle stad waren op tien locaties ruim 300 mensen aan het werk. Dit is uitzonderlijk omdat op de Natuurwerkdag het meeste werk plaatsvindt in het buitengebied. In het Friese Beesterzwaag is door de plaatselijke moutainbikevereniging gewerkt aan het herstel van gebieden waar zij zelf fietsen.Warme Natuurwerkdag
Ook in 2015 is het een uitzonderlijke warme Natuurwerkdag. In 2014 was het nog iets warmer dan dit jaar, gemiddeld 17C°. De voorspelde regen bleef voor een groot deel van Nederland achterwege waardoor het natuurwerk ongehinderd kon voortgaan. Opmerkelijk is dat veel bomen nog in het blad staan, ook insecten zoals wespen en vliegen waren nog regelmatig te zien, de laatste zeker in de weilanden waar normaal gesproken vee rondloopt.
Actief supporter Actief supporter van de Natuurwerkdag Sipke Jan Bousema (bekend van Opsporing Verzocht en diverse kinderprogramma’s) heeft drie locaties bezocht in Utrecht en Gelderland. Waar hij zelf ook heeft meegewerkt aan de Natuurwerkdag om het werken in natuur en landschap bij een nog breder publiek onder de aandacht te brengen. Op twitter was veel aandacht voor de Natuurwerkdag. #Natuurwerkdag was rond het middaguur trendingtopic.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers 
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.LandschappenNL initiatiefnemer van de Natuurwerkdag benadrukt dat de belangeloze inzet van vele duizenden mensen voor natuur en landschap onmisbaar is om onze leefomgeving blijvend te kunnen beschermen. Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar.

Bekijk de website Natuurwerkdag voor meer informatie! 
Bekijk hier het impressiefilmpje Natuurwerkdag 2015
Bekijk hier het item Jeugdjournaal Natuurwerkdag 2015