Menu
Sluiten

Landschapsymposium Landschap en landbouw: we hebben elkaar nodig

Decennia-lange intensieve en grootschalige landbouw leverde ons niet alleen veel en goedkoop voedsel, maar betekende ook een aanslag op de kwaliteit van de leefomgeving. De gevolgen daarvan zien we vandaag de dag: de biodiversiteit is achteruit gehold, de kwaliteit van natuur, water & bodem is zorgwekkend. Doorgaan op deze weg betekent nog meer milieuvervuiling en een verdere verschraling  van natuur & landschap.

Om de kwaliteit en vitaliteit van natuur en landschap te versterken en ook in de toekomst te kunnen borgen, zijn veranderingen noodzakelijk.

Een omslag naar duurzame landbouw is randvoorwaarde voor herstel van de bio- diversiteit, een gezonde natuur en een robuust landschap. Maar evenzeer geldt dat een gezond landschap basisvoorwaarde is voor een duurzame landbouw, denk aan bijen en regenwormen, denk aan niches voor natuurlijke plaagbestrijders, denk aan bescherming tegen weersextremen (hitte, wind, droogte).  Kortom, investeren in de relatie tussen landbouw en landschap is voorwaardelijk voor een gezonde leefomgeving nu en voor toekomstige generaties.
 

Parktische informatie 

Datum: vrijdag 8 december 2023
Locatie: Kasteel Vanenburg in Putten
Tijd: vanaf 11.30 uur, bekijk het volledige programma

 

Aanmelden Landschapssymposium

Dit formulier is verlopen