"Hier kan eventueel een mooie quote"

Drie kustconferenties van Bescherm-de-kust

De campagne www.beschermdekust.nl heeft in kort tijd een groot aantal Baywatchers opgeleverd. Daarmee gaven zij aan dat ze ons prachtige kustlandschap willen behouden en spraken ze zich uit tegen kustbebouwing. Dit maakte stevige indruk op minister Schultz. Door de massale steun liet zij het bouwverbod aan de kust ongemoeid. Maar we zijn er nog niet! Gemeenten en provincies hebben veel vrijheid om alsnog te bouwen langs de kust en zijn daar ook volop mee bezig.

De initiatiefnemers van Bescherm de Kust willen met de Baywatchers om tafel en plannen maken om te zorgen dat de Nederlandse kust open en mooi blijft. We organiseren daarom drie kustontmoetingen: op 11 juni in Zeeland, 9 juli in Noord-Holland en 17 september in Zuid-Holland. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we met elkaar in gesprek en bedenken we samen plannen voor een blijvende bescherming van ons unieke kustlandschap. Zodat we nog lang en met volle teugen van de kust kunnen blijven genieten.

Opzet van de dag
Centraal staan de onderwerpen die de Baywatchers aandragen. Dat kan gaan om het tegengaan van ongewenste bebouwing, maar bijvoorbeeld ook om werken aan natuurbeleving, recreatie, flora en fauna en/of het schoonhouden van de kust. Als organisatoren van de dag ondersteunen we de plannen van onze Baywatchers.
Het lijkt ons fantastisch als de kustontmoetingen leiden tot een spoor van spraakmakende acties langs de kust en door het land. Acties waarmee we aandacht blijven vragen voor onze kust en deze ook daadwerkelijk gezamenlijk verfraaien.

Doe mee en meldt u aan op www.beschermdekust.nl!

De kustontmoetingen zijn gratis, duren van 9.30 tot 16.30 uur en zijn volledig verzorgd. 
Centraal staan de onderwerpen die de deelnemers aandragen.

De kustontmoetingen vinden plaats op:

- 11 juni op de Neeltje Jans, Zeeland

- 9 juli in Camperduin, Noord Holland

- 17 september, Zuid Holland (locatie nog onbekend)

De initiatiefnemers van de kustcampagne zijn: Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, de Zeeuwse Milieufederatie, het Zeeuwse Landschap, Zuid-Hollands Landschap en Stichting Duinbehoud.