Menu
Sluiten

Vrijwilligerswerk bij onze Landschapsorganisaties

Samen met ruim 72.000 vrijwilligers onderhouden we 115.688 hectare beschermde natuur en landschap en creëren we maatschappelijk draagvlak voor natuur, landschap en cultureel erfgoed. We staan voor kwaliteit van het Nederlandse landschap, zodat de generaties van nu en de toekomst hiervan kunnen genieten.

Vrijwilligers helpen de landschapsorganisaties bij het tellen, herstellen en de verhalen over het landschap te vertellen. Als vrijwilliger ondersteun je bijvoorbeeld bij weidevogels tellen, wilgen knotten, schoonmaken van poelen, steenuilenkasten ophangen, organiseren van tentoonstellingen of begeleid je excursies. Ook worden er in iedere provincie publieksevenementen georganiseerd en cursussen gegeven gericht op het vergroten van kennis en bewustzijn over natuur en landschap.

Word vrijwilliger

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het landschap. Wil jij als vrijwilliger een steentje bijdragen aan natuur in Nederland? Maak kennis met onze Landschaporganisaties en bekijk wat je kunt doen bij jou in de buurt.

Vrijwilligerswerk bij onze Landschapsorganisaties

Wat je ook kunt doen

  • Al 20 jaar organiseren we elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap. Zo kun je bijvoorbeeld zagen, snoeien, hooien, paden en poelen schoonmaken, wilgen knotten, riet verwijderen, bloembollen planten en insectenhotels maken.
  • LandschappenNL ondersteunt en faciliteert vrijwilligers bij het beschermen van nesten en jongen van boerenlandvogels, zoals de kievit en grutto. De website Boerenlandvogels Nederland geeft inzicht in de eerste resultaten van het lopende broedseizoen van de boerenlandvogels in Nederland. De eerste eieren worden namelijk gemeld bij LandschappenNL. Hoe dit gaat, lees je hier.