Menu
Sluiten

Nationale Bijentelling

15 april 2024 - 24 april 2024

Ook dit jaar roepen we heel Nederland op om een half uur bijen te tellen in de tuin, op het balkon of op een groene plek in de buurt. Ditmaal geen weekend maar een tiendaagse telling! Doe je ook mee?

Hoe werkt de bijentelling?

Tel een halfuur de bijen in jouw tuin of op je balkon. Doe dit op een zonnig, of in ieder geval droog moment. Loop rustig één rondje door je tuin heen en noteer alle soorten en aantallen die je ziet. Weet je weinig over bijen? Dat is geen probleem. Er is een telformulier en bijengidsje waarmee je de twintig verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen kan herkennen. Ga hiervoor naar de website van de Nationale Bijentelling.

Nationale Bijentelling

Nationale Bijentelling

De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis Biodiversity Center, LandschappenNL, en Natuur & Milieu, en wordt mede-georganiseerd door IVN Natuureducatie, EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl. Het doel is om zoveel mogelijk te weten te komen over de stand van de wilde bijen in ons land. Zo kunnen we deze nuttige bestuivers beter beschermen.