Menu
Sluiten

In heel Nederland 10 miljoen extra bomen. Dat is in het kort het doel van Plan Boom. Bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen. Bovendien maken ze onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. LandschappenNL is samen met de 20 provinciale organisaties uitvoerend partner van Plan Boom.

Met 10 miljoen extra bomen in Nederland bereiken we veel! Bomen nemen CO2 op, zijn van groot belang bij de bestrijding van hittestress, brengen schaduw en verkoeling en houden water vast in droge tijden. Daarbij versterken ze de veerkracht van de natuur en de biodiversiteit, zodat de natuur de effecten van klimaatverandering beter kan opvangen.
 


 

Wat we gaan doen

De komende vier jaar planten we met het project Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland. Voor en door burgers. Iedereen kan zelf bijdragen en in de eigen woonomgeving daarvan de vruchten plukken. Samen zoeken we naar locaties voor bomen, wettelijke kaders en praktische specificaties voor beheer, boomkeuze en organisatie voor de aanplant.

Partners

Plan Boom is een project van LandschappenNL en de Natuur en Milieufederaties. Partners in het project zijn Stichting wAarde, LSA Bewoners, Trees for All, De Gezonde Stad, Duurzaam Den Haag en Rotterdams Milieucentrum. Het project is mogelijk dankzij de financiering van de Nationale Postcode Loterij.